AUTO : Zo rij je veiliger en bespaar je op je autoverzekering!

Steeds meer bestuurders vertrouwen op rijhulpsystemen zoals dodehoekcontrole of cruise control. Ze zorgen voor meer gemoedsrust en rijcomfort. Plus: je bespaart op je autoverzekering!

Dankzij deze rijhulpsystemen krijg je korting op je autoverzekering

1. Dodehoekcontrole
Je draait rechtsaf, maar je ziet de fietser niet die op het fietspad komt aanrijden. Hij is niet zichtbaar in je spiegels (de zogenaamde ‘dode hoek’). De dodehoekcontrole kan hier een ongeval vermijden. Een camera of radar bewaakt de zijkanten en de achterkant van je wagen. Het systeem waarschuwt je als een ander voertuig of zwakke weggebruiker zich in je dode hoek bevindt. Een stuk veiliger dus!

2. Autonoom noodstopsysteem
Iedereen is wel eens onaandachtig achter het stuur, zeker bij het filerijden. Een ongeluk is dan snel gebeurd. Het autonoom noodstopsysteem zorgt ervoor dat de auto afremt of helemaal stopt om een aanrijding met een voorligger te voorkomen. Sommige systemen detecteren ook voetgangers, fietsers en dieren.

3. Aandachtsassistent
Maar liefst 1 op 5 ernstige verkeersongevallen wordt veroorzaakt door vermoeidheid achter het stuur. Vooral ’s nachts en tijdens de vakantieperiode overschatten bestuurders hun alertheid. De aandachtsassistent meet je vermoeidheid aan de hand van je rijgedrag en de knipperfrequentie van je ogen. Indien nodig, raadt het systeem je aan om even een pauze in te lassen.

4. Rijstrookondersteuning
Je kinderen leiden je af of je zoekt snel naar je zonnebril in het handschoenkastje? Voor je het weet, wijk je af van je baanvak. De rijstrookondersteuning waarschuwt je wanneer je onvrijwillig of zonder je richtingaanwijzers te gebruiken van je traject afwijkt. Sommige systemen corrigeren ook automatisch.

5. Adaptive Cruise Control
Dit is wellicht één van de meest bekende rijhulpsystemen. Het zorgt zowel voor comfort als voor veiligheid. Door cruise control blijf je op een rustig tempo rijden en blijft er steeds voldoende afstand tussen jou en je voorligger. Kom je te dicht, dan zal het systeem je wagen doen afremmen.

Optie of standaard?
Door de stijgende populariteit van rijhulpsystemen, worden ze steeds vaker als standaarduitrusting gezien. Maar er zijn grote verschillen van merk tot merk, en van model tot model. Zo is het autonoom noodstopsysteem vrij standaard bij Volvo en Volkswagen, maar niet bij Ford of BMW. Mazda biedt dan weer heel wat rijhulpsystemen standaard aan.
Zelfs een optioneel rijhulpsysteem kan de moeite waard zijn, als je nadien op je autoverzekering bespaart.

Voordelige autoverzekering
Premiekorting tot 10%.
Neem vrijblijvend contact met ons op via info@tifrass.be of op 052/30.97.29 of leg online direct een datum vast om langs te komen bij ons op kantoor. Wij leggen je met plezier alle mogelijkheden uit.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *